Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.1 C
Athens

ΔΥΠΑ – ΕΕΝΕ: Αύξηση εισοδήματος για εργαζόμενους που συμμετέχουν σε προγράμματα επανεκπαίδευσης

Έμφαση στο πεδίο της επανεκπαίδευσης έτσι ώστε να στηριχθεί η περαιτέρω βιομηχανοποίηση της χώρας, με βάση όμως τις σύγχρονες συνθήκες, δίνει η ΔΥΠΑ. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), η διοίκηση του Φορέα παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχουν ή που πρόκειται να αναληφθούν σχετικά με το πεδίο της επανεκπαίδευσης.  Η ΕΕΝΕ τόνισε ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της «ψηφιακής επανάστασης» θα πρέπει οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε αυτή τη φάση της επανεκπαίδευσης να έχουν και αύξηση των εισοδημάτων τους. Ουσιαστικά, προτείνεται να υπάρξει κίνητρο στους εργοδότες που επιθυμούν να προβούν σε μια τέτοια αύξηση προς τους εργαζομένους τους, ώστε να μην επιβαρύνονται από το μη μισθολογικό κόστος (φορολογία και εισφορές).

Ειδικά όμως στα πεδία των ψηφιακών δεξιοτήτων και της τεχνητής νοημοσύνης τονίστηκε ότι η Ένωση μπορεί να κοινοποιήσει στα μέλη της, τυχόν πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΔΥΠΑ επί αυτών των θεμάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η ΕΕΝΕ αποφασίστηκε να ενθαρρύνει τα μέλη της, ώστε να διευρυνθεί η συνεργασία με τη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ. Επίσης, συμφωνήθηκε η ΕΕΝΕ να στηρίξει τις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει ο Οργανισμός ανά την Επικράτεια,  σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η αύξηση της παραγωγικότητας. Για το λόγο αυτό, εκτιμάται ότι είναι απαραίτητη η ριζική και ολοκληρωμένη επανεκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ