Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
16 C
Athens

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα ένταξης μακροχρόνια ανέργων άνω των 56 ετών στον ιδιωτικό τομέα

Πρόγραμμα, που στοχεύει στην ένταξη έως 3.000 πρώην μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι εργάστηκαν σε επιδοτούμενες θέσεις στο Δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα, προωθεί η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ).

Θεωρείται πρόγραμμα – γέφυρα και προσφέρει επιχορήγηση 715 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα ενός έτους. Άρα, για κάθε πρόσληψη, ο Οργανισμός επιδοτεί τις επιχειρήσεις με ένα ποσό έως 8.580 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν, αφορούν ανέργους, ηλικίας 56 ετών και άνω, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το προηγούμενο πρόγραμμα επιχορήγησης που αφορούσε θέσεις στον δημόσιο τομέα.

  • Το «πρόγραμμα-γέφυρα» στον ιδιωτικό τομέα επιχορηγεί την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το πρώτο 12μηνο του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55- 67 ετών.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 25.755.000 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους της ΔΥΠΑ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν αίτηση μέσω του gov.gr στη διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon

 

Παράταση στην Υγεία 

Την ίδια στιγμή, παράταση για άλλο ένα έτος, έδωσε η Κυβέρνηση στο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 4.000 μακροχρόνια ανέργους στον τομέα της Υγείας. Όπως έγινε γνωστό η ωφελούμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται υπό τους ίδιους όρους και στις ίδιες θέσεις στον δημόσιο τομέα.

Η παράταση προβλέπεται σε κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ