Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.3 C
Athens

Γ. Βρούτσης: Αναδρομικά σε 1 εκατ. συνταξιούχους, μαζί με τις συντάξεις Νοεμβρίου

Τμηματικά, από 23 έως 30 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των αναδρομικών σε περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Όπως έγινε γνωστό από τον Γιάννη Βρούτση, νωρίτερα σήμερα από το βήμα της Βουλής, η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει παράλληλα με την προγραμματισμένη καταβολή των συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει, κατά τον υπουργό Εργασίας, ότι οι δικαιούχοι, μαζί με τη σύνταξή τους, θα διαπιστώνουν ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, προστέθηκαν και τα αναδρομικά για το 11μηνο  (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) και τα οποία αφορούν μόνο  περικοπές που έγιναν σε κύριες συντάξεις.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι την ίδια μέρα, θα υπάρξουν και πάρα πολλοί συνταξιούχοι, περίπου τα 2/3 ή 1,5 εκατ. οι οποίοι θα υποστούν την «ψυχρολουσία» να λάβουν μόνο τη σύνταξη και όχι αναδρομικά. Παρόλ’ αυτά το υπουργείο Εργασίας, επέλεξε αυτή τη λύση για να μοιραστεί το ποσό του 1,4 δισ. ευρώ που έχει προαποφασιστεί να δοθεί για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Πιο αναλυτικά, οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου, που τώρα μετατρέπονται και σε ημερομηνίες καταβολής αναδρομικών, είναι οι ακόλουθες:

  • Παρασκευή 23 Οκτωβρίου: Καταβολή συντάξεων και αναδρομικών στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Δευτέρα 26 Οκτωβρίου: Καταβολή συντάξεων και αναδρομικών στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΙΚΑ με ΑΜΚΑ σε 0, 2, 4, 6 και 8.
  • Τρίτη 27 Οκτωβρίου: Καταβολή συντάξεων και αναδρομικών σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
  • Πέμπτη 29 Οκτωβρίου: Καταβολή συντάξεων και αναδρομικών στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του ΝΑΤ.
  • Παρασκευή 30 Οκτωβρίου: Καταβολή συντάξεων και αναδρομικών στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ