Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
16 C
Athens

Βοηθός μάγειρα: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από την ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) στην Ελασσόνα

Ένα νέο, εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με θεματικό αντικείμενο «Βοηθός Μάγειρα», συνολικής διάρκειας 250 ωρών, ξεκίνησε στην Ελασσόνα.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (τ. ΟΑΕΔ) και του Δήμου Ελασσόνας και απευθύνεται σε ομάδα ανέργων κατοίκων της περιοχής.

Βασικό σκοπό της συγκεκριμένης δράσης αποτελεί η απόκτηση κατάλληλων γνώσεων και ικανοτήτων των ωφελουμένων στο θεματικό αντικείμενο της κατάρτισης, με απώτερο σκοπό την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην ευρύτερη περιοχή. Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας, ενώ το θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος του θα διεξαχθεί σε επιλεγμένες αίθουσες του Δήμου Ελασσόνας που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, η ΔΥΠΑ προσφέρει στοχευμένες παρεμβάσεις επαγγελματικής κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ