Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.9 C
Athens

Βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας: Πώς θα μετακινούνται οι εργαζόμενοι την περίοδο του lockdown

Με χρήση ενός εκ των δύο εντύπων, (χειρόγραφη βεβαίωση και βεβαίωση από το σύστημα Εργάνη), θα μπορούν να μετακινούνται από και προς τη δουλειά τους, από το πρωί του Σαββάτου, οι μισθωτοί-εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας δόθηκαν οδηγίες για τον τρόπο μετακίνησης για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, όπως επίσης και για μέλη οργάνων διοίκησης.

Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα με τους εξής δύο τρόπους:

Α) Χειρόγραφη Βεβαίωση τύπου Α΄ (εκτύπωση από το https://forma.gov.gr/ ), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον εργοδότη, με φυσική σφραγίδα αυτού και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, ή

Β) Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας για τους Εργαζόμενους από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ: στο https://eservices.yeka.gr/

  1. Για τα Μέλη Οργάνων Διοίκησης και τους Αυτοαπασχολούμενους – Ελ. Επαγγελματίες & Επιτηδευματίες, για λόγους διασταύρωσης, για την μετακίνηση τους μπορούν να χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ οι Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εκδίδονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
  2. Με τις Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας που εξάγονται από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ καλύπτονται και οι εκτός των ορίων περιφερειακής ενότητας μετακινήσεις για λόγους εργασίας.
  3. Υπενθυμίζεται ότι οι ήδη εκδοθείσες από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ Βεβαιώσεις Άδειας Κυκλοφορίας ισχύουν μέχρι την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ