Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
20.6 C
Athens

Αύξηση στη συμμετοχή στα φάρμακα έως 80%! Ντροπή κύριε Γεωργιάδη (Δελτίο Τύπου)

Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις των συνταξιούχων – μελών του ΕΝΔΙΣΥ, μετά την αύξηση που επέβαλλε το υπουργείο Υγείας σε πάνω από 1.700 γενόσημα φάρμακα. Μια αύξηση που φτάνει ακόμα και στο 80% σε ορισμένες περιπτώσεις!

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εκφράζει την αγανάκτησή του γι’ αυτή την απόφαση του νέου Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Υπενθυμίζει δε, στον τέως Υπουργό Εργασίας κ. Γεωργιάδη, ότι αποδέκτες αυτής της αύξησης, είναι κυρίως τα 2,5 εκατ των συνταξιούχων της χώρας, που για να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα υγείας, καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για να πάρουν τα φάρμακά τους. Σε μια περίοδο σκληρής ακρίβειας, που έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά και ειδικά τους συνταξιούχους, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, προέβη σε αυτή την πρωτοβουλία. Τελικά, από οποιοδήποτε υπουργείο και αν πέρασε, ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανεξίτηλα χαραγμένη την πολιτική του ταυτότητα. Ντροπή, μόνο ντροπή…

Το ΕΝΔΙΣΥ απαιτεί να υπάρξει επανακαθορισμός της λιανικής και της ασφαλιστικής τιμής των φαρμάκων, ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση και, αν είναι εφικτό, ακόμα και να μηδενιστεί για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με αυτή την κυβερνητική πολιτική και καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας,  Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες του. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μιντιακή ασυλία που έχει εγκαθιδρύσει στη χώρα. Τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων απαιτούν να σταματήσει ο εμπαιγμός τους. Δεν μπορεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, να παίζουν με την υγεία μας και με την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.

  • Αυξήσεις «ψίχουλα» έδωσαν και τις πήραν πίσω με την διατήρηση της «προσωπικής διαφοράς» ή με την πρόσθετη επιβάρυνση της Εισφοράς Αλληλεγγύης (ΕΑΣ).
  • Μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι στη λαίλαπα της ακρίβειας. Την τελευταία διετία καταγράφεται αύξηση 31,5% στο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή αναφορικά με τα τρόφιμα.
  • Τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και πλέον υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για να πραγματοποιηθούν κρίσιμα χειρουργεία για την επιβίωση των ασθενών, λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού (πχ αναισθησιολόγοι).
  • Τελευταίο χτύπημα η αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, που είναι απαραίτητα για την υγεία χιλιάδων πολιτών, ειδικά συνταξιούχων.

Αναρωτιόμαστε μήπως τελικά, αυτή η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για τον αφανισμό μας!

Μόνο ντροπή.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Ν. Χατζόπουλος                                           Π. Μουρίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ