Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Αχτσιόγλου: Αντισυνταγματικό το «κούρεμα» στα αναδρομικά!

 

Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει η Έφη Αχτσιόγλου μια ενδεχόμενη καταβολή αναδρομικών προς τους συνταξιούχους, έχοντας υποστεί ένα σχετικό… «κούρεμα»! Δίνοντας συνέχεια σε σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, η τομέαρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επεξεργάζεται σχέδιο περικοπής των οφειλόμενων αναδρομικών στους συνταξιούχους εφόσον αυτά καταβληθούν άμεσα (ή εφάπαξ). «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην αποτολμήσει μια τέτοια αντισυνταγματική και κοινωνικά απαράδεκτη ενέργεια. Επαναλαμβάνουμε: τα αναδρομικά που οφείλονται στους συνταξιούχους λόγω των περικοπών που επέβαλε  ο ίδιος ο κ. Βρούτσης το 2012, πρέπει να καταβληθούν άμεσα και ακέραια σε όλους τους συνταξιούχους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι ειδικά φέτος, «υπάρχει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας για την πλήρη εξόφληση των οφειλών προς τους συνταξιούχους, ακριβώς διότι δεν είναι σε ισχύ το σύμφωνο σταθερότητας και άρα το κράτος μπορεί να κάνει δαπάνες τέτοιου ύψους, όπως αυτές των αναδρομικών, που δημοσιονομικά θα ήταν δύσκολο να γίνουν τις επόμενες χρονιές».

Η τέως υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε σε δήλωσή της και στο έτερο μεγάλο μέτωπο που αφορά τους συνταξιούχους, τις εκκρεμείς συντάξεις, υπογραμμίζοντας ότι και εκεί, «τα πράγματα εξελίσσονται διαρκώς προς το χειρότερο. Η κυβέρνηση έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να διπλασιάσει τις εκκρεμείς συντάξεις. Είναι πρόκληση να ακούς αυτή την κυβέρνηση να επιχαίρει για ανύπαρκτα κατορθώματα και την ίδια στιγμή να επιδεινώνει με τέτοια ταχύτητα την κοινωνική πραγματικότητα για το σύνολο των συνταξιούχων και των εργαζομένων της χώρας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ