Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
19.7 C
Athens

Απονομή συντάξεων: Προσλήψεις συμβασιούχων στον ΕΦΚΑ εκτός ΑΣΕΠ

Με ταχύτατο ρυθμό προχωράει η διαδικασία πρόσληψης 100 συμβασιούχων από τον ΕΦΚΑ για να στελεχώσουν τα τμήματα απονομής συντάξεων της Αττικής.  Οι προσλήψεις θα έχουν διάρκεια 14 μήνες και πραγματοποιήθηκαν εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ. Η διοίκηση του Φορέα, προέβη νωρίτερα σήμερα στην ανάρτηση του Πίνακα Προσληπτέων Γενικής Κατάταξης (Γ.Κ.) και του Πίνακα Προσληπτέων Ειδικής Κατάταξης (Ε.K.). Ο δεύτερος πίνακας περιλαμβάνει υποψηφίους που έχουν μοριοδοτηθεί σε ειδικά κριτήρια, όπως ανήλικα τέκνα, πολυτεκνία, τριτεκνία, μονογονεϊκή και αναπηρία.

Οι πίνακες με τα πλήρη στοιχεία όσων προσλαμβάνονται θα τηρούνται στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του e-ΕΦΚΑ. Οι πίνακες καταρτίστηκαν κατόπιν του ελέγχου των αιτήσεων των υποψηφίων και των συνημμένων δικαιολογητικών που υποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα. Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει στην αίτηση.

Σημειώνεται ότι στoυς ΠΙΝΑΚΕΣ υπάρχει στήλη «ΕΛΛΕΙΠΟΝΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ», στην οποία αναφέρονται τα δικαιολογητικά τα οποία δεν έχουν μοριοδοτηθεί είτε διότι δεν είναι σύμφωνα με όσα ζητά η αρχική προκήρυξη, είτε γιατί δεν αποδεικνύονται με τον τρόπο που αναφέρεται στην προκήρυξη.

Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων, έχει εκφράσει τις ενστάσεις του για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν αυτές οι προσλήψεις. Ειδικά, ερωτηματικά υπάρχουν για το γεγονός ότι παρακάμφθηκε η διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, όπως έχει γίνει στο παρελθόν για άλλες προσλήψεις συμβασιούχων στον ΕΦΚΑ…

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Σύλλογος απηύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, προτείνοντας να εργαστούν μέλη του, εθελοντικά, στα τμήματα απονομής των συντάξεων σε όλη τη χώρα, ώστε να εξαλειφθούν οι εκκρεμότητες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ