Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Ανοίγει ο δρόμος για ανανέωση των συμβάσεων 2.000 υγειονομικών – Επικοινωνία Γεωργιάδη με ΠΟΕΔΗΝ

Το ενδεχόμενο της ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας 2.000 υγειονομικών, που είχαν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων απασχόλησης της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), εξέτασαν ο υπουργός Εργασίας και η ΠΟΕΔΗΝ. Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, τονίστηκε ότι οι συμβάσεις αυτές που τώρα λήγουν, ήταν διετούς διάρκειας και είχαν προκύψει σε μακροχρόνια ανέργους 55 – 67 ευρώ, αφού μέσω ενός τέτοιου προγράμματος της ΔΥΠΑ, πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές προσλήψεις προσωπικού.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «σήμερα επικοινώνησε με την Ομοσπονδία ο υπουργός Εργασίας Άδ. Γεωργιάδης, για ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να εξευρεθεί λύση στην ανανέωση των συμβάσεων 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)».

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για θετική εξέλιξη και άμεση ανταπόκριση του κ. Γεωργιάδη, προσθέτοντας ότι δόθηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ στον υπουργό στοιχεία που πιστοποιούν ότι υπάρχει νομική δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι 2.000 εργαζόμενοι υπηρετούν σε θέσεις πρώτης γραμμής, τραυματιοφορείς, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, τεχνικοί, διοικητικοί και εργάτες. Προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εκπαιδεύτηκαν και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ