Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
23.4 C
Athens

Αναστολές συμβάσεων Αυγούστου: Εντάσσονται δύο νέοι ΚΑΔ

Δύο νέοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας εντάσσονται στις επιχειρήσεις που μπορούν να θέσουν τους εργαζομένους τους σε αναστολή σύμβασης εργασίας και τον Αύγουστο.

Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ΚΑΔ 77.39.19.03 (υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού εκθέσεων) και 79.90.32 (υπηρεσίες κρατήσεων για συνεδριακά κέντρα και εκθεσιακούς χώρους), που μπορούν να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους οι οποίοι είχαν προσληφθεί έως και τις 31/3/2021.

Για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής για τον Αύγουστο από χτες, 2 Αυγούστου 2021.

Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα από 1 έως και 3 Αυγούστου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Αύγουστο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως και 3 Αυγούστου 2021.

Από 4 Αυγούστου 2021 οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για ολόκληρο το μήνα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Αύγουστο, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει ξεκαθαρίσει ότι μπορούν να το αξιοποιήσουν μόνο οι επιχειρήσεις-εργοδότες στους κλάδους οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους, υπηρεσίες παιδότοπου και υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις, καθώς και στους δύο κλάδους που προστέθηκαν χθες, Δευτέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ