Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.4 C
Athens

Αλλάζει η καταβολή των συντάξεων – Όλες οι ημερομηνίες έως το τέλος του έτους

Αλλάζουν από τον Οκτώβριο οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων, καθώς θα εκλείπουν στο εξής οι περιορισμοί που είχαν τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία τριετία, λόγω Covid-19.

Έτσι, θα υπάρχουν δύο ημερομηνίες καταβολής των μηνιαίων συντάξεων, όπως έχει  ορίσει ο ΕΦΚΑ. Για τους μισθωτούς έχει επιλεχθεί η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Για τους μη μισθωτούς, η πληρωμή θα πραγματοποιείται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντίστοιχα.

Ήδη για τον Οκτώβριο η συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση καταβολής των συντάξεων έχει  ξεκινήσει. Την περασμένη Τρίτη,  26 Σεπτεμβρίου, έλαβαν τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις τους, για τον μήνα Οκτώβριο, οι συνταξιούχοι – πρώην μη μισθωτοί ασφαλισμένοι. Σήμερα, Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις για τους συνταξιούχους – πρώην μισθωτούς του φορέα.

Αναλογικά και για να συνηθίσουν τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων την καινούργια διαδικασία, δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι αντίστοιχες ημερομηνίες που θα δοθούν οι συντάξεις έως το τέλος του έτους, δηλαδή για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ για το μήνα Νοέμβριο θα διενεργηθούν για τους συνταξιούχους – πρώην μη μισθωτούςστις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη και για τους συνταξιούχους – πρώην μισθωτούς στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα.
  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ για το μήνα Δεκέμβριο, θα πραγματοποιηθούν για τους συνταξιούχους – πρώην μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για τους συνταξιούχους – πρώην μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ