Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.6 C
Athens

Ώρα των Συνταξιούχων: Προς ψήφιση το νομοσχέδιο – λαιμητόμος για την Επικουρική Ασφάλιση (video)

Πρεμιέρα για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, έκανε σήμερα, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, η Ώρα των Συνταξιούχων. Η εκπομπή ασχολήθηκε εκτενώς με το «καυτό θέμα» του νομοσχεδίου για την Επικουρική Ασφάλιση, το οποίο εντάσσεται εντός της ημέρας στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί άρον-άρον, πιθανότατα αύριο, Πέμπτη. Τονίστηκε ότι με την μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, «φεσώνονται» οι συνταξιούχοι με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει έως και τα 78 δισ. ευρώ! Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι για να «περάσει» η μεταρρύθμιση από τους θεσμούς, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και θα αξιοποιήσει «ως εγγύηση», τα 900 εκατ. ευρώ το έτος, που έχουν δεσμευτεί για να δίνονται ως κοινωνικό μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους…

Η εκπομπή ανέδειξε δύο βίντεο-παρεμβάσεις του προέδρου του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα του νομοσχεδίου. Ο Νίκος Χατζόπουλος επανέλαβε και εκεί, ότι με την προωθούμενη μεταρρύθμιση, έρχεται ένα νέο «κρυφό μνημόνιο» στους συνταξιούχους και διαλύεται στην ουσία η δημόσια κοινωνική ασφάλιση!

Η Ώρα των Συνταξιούχων ανέδειξε και το θέμα των συντάξεων χηρείας. Ο κίνδυνος εντός του μήνα περίπου 4.500 συντάξεις του Δημοσίου να περικοπούν κατά 50% είναι υπαρκτός, λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας. Ζητήθηκε η αλλαγής της, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και παρέμβαση δια της δικαστικής οδού.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο κρίσιμη δίκη, που αφορά τις διεκδικήσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων που προέρχονται από το Δημόσιο. Εκεί θα φανεί εάν οι διεκδικήσεις θα μπορούν να φτάνουν σε βάθος πενταετίας, γεγονός που αφορά πάνω από 300.000 δικαιούχους.

Δείτε εδώ το σχετικό video της εκπομπής:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ