Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.8 C
Athens

Χατζηδάκης σε ΓΣΕΕ: Έρχονται ανατροπές σε επικουρικές συντάξεις, εργασιακά και συνδικαλιστικό νόμο

Νομοθετικές παρεμβάσεις στα κρίσιμα πεδία των εργασιακών, της επικουρικής ασφάλισης και του συνδικαλιστικού νόμου, προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο νέος υπουργός Εργασίας, σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ξεκαθάρισε ότι κυβερνητική πρόθεση είναι να «τρέξουν» συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες σε αυτά τα ζητήματα. Πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι στις προθέσεις του ο αιφνιδιασμός.

Πάντως, οι μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει η ΝΔ είναι επίσης δεδομένες και δεν πρόκειται να μείνουν στα χαρτιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πλευρά της ΓΣΕΕ επισήμανε την ετεροβαρή σχέση που δημιουργείται στην αγορά εργασίας, προς όφελος των εργοδοτών, εξαιτίας της πανδημίας. Απόδειξη αυτής της κατάστασης είναι τα φαινόμενα ακραίας εργοδοτικής παραβατικότητας και οι πιέσεις που ασκούνται σε εργαζόμενους, όλο αυτό το διάστημα που η πανδημία βρίσκεται στο προσκήνιο. Πιέσεις που στοχεύουν, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, ακόμα και στην αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ. Γι’ αυτό η Συνομοσπονδία ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας, με συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών. Μάλιστα, ζητήθηκε να υπάρχει η παρουσία και εκπροσώπων εργαζομένων κατά τη διάρκεια των ελέγχων που θα πραγματοποιεί στο εξής η Εθνκή Αρχή Διαφάνειας.

Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη Χατζηδάκη – ΓΣΕΕ, εξέδωσε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ. Ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ, εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στα κυβερνητικά μέτρα και ζήτησε την άμεση απόσυρσή τους.

Οι συζητήσεις και οι συναντήσεις του κ. Χατζηδάκη, αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ