Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
14.7 C
Athens

Μια εβδομάδα αργότερα τα υποχρεωτικά self test για εργαζόμενους

Περιθώριο έως τις 16 Μαΐου δίνει το υπουργείο Εργασίας στους εργαζόμενους συγκεκριμένων κλάδων, ώστε να γίνει υποχρεωτική η διενέργεια self test. Αυτό σημαίνει ότι, από 10/05/2021 έως 16/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους, που εμπίπτουν στo πεδίο εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ (ΦΕΚ 1588 Β’/18.4.2021). Μια υποχρέωση που πρέπει να λαμβάνει χώρα έως 24 ώρες πριν από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν οι εργαζόμενοι τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι έπεται και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Συνεπώς, την εβδομάδα από 10/05/2021 έως 16/05/2021 τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της ΚΥΑ σε εργοδότες και εργαζόμενους. Άρα δεν θα επιβάλλονται ακόμα τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται και τα οποία μπορεί να ανέλθουν και έως τα 1.500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό ότι από την ερχόμενη Δευτέρα,  10 Μαΐου, θα μπορούν να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στους οχτώ κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ  Ειδικότερα, πρόκειται για εργαζόμενους από τους κλάδους του λιανεμπορίου, της εστίασης, τις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, των μεταφορών, των υπηρεσιών καθαρισμού, των κομμωτηρίων, των κουρείων και των κέντρων αισθητικής, των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, και των σχολών οδηγών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ