Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
26.1 C
Athens

Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και αυξήσεις μισθών: Συνάντηση Γεωργιάδη με ΓΣΕΕ

Στήριξη των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, έτσι ώστε να προκύψουν νέες Συμβάσεις Εργασίας που θα οδηγήσουν σε σημαντικές αυξήσεις τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Αυτό ήταν το βασικό αίτημα της ΓΣΕΕ στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον νέο υπουργό Εργασίας,  Άδωνι Γεωργιάδη. Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις άλλωστε, αποτελούν πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κόσμου, ήδη από την εποχή των μνημονίων. Συμφωνήθηκε η Συνομοσπονδία τις επόμενες ημέρες να αποστείλει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα τη συνεργασία μας με το Προεδρείο της ΓΣΕΕ. Επιθυμώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου να έχω διαρκή επικοινωνία και διάλογο με την Γενική Συνομοσπονδία για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους στην Ελλάδα. Δεν θα αιφνιδιάσουμε ποτέ κανέναν. Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε θα είναι προϊόν καλής ενημέρωσης και όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συναίνεσης».

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε: «Στη σημερινή συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΕ με το νέο Υπουργό Εργασίας κ. Α. Γεωργιάδη, ως συνομοσπονδία, θέσαμε υπόψη του υπουργού όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και δη των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης, ενώ συμφωνήθηκε να καταβληθούν ειλικρινείς προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί η θεσμική κανονικότητα στο επίπεδο του κοινωνικού διαλόγου. Η ΓΣΕΕ τις επόμενες ημέρες θα προωθήσει προς τον κ. Υπουργό αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις των συνδικάτων, το οποίο ευελπιστούμε να αποτελέσει βάση συζήτησης και αρχή επίλυσης ουσιωδών ζητημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ