Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.6 C
Athens

Προκαταβολή σύνταξης: Έναρξη πληρωμών έως την Μ. Τετάρτη

Έως τη Μεγ. Τετάρτη, θέλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων της προκαταβολής σύνταξης. Θα πρόκειται για τη διαδικασία καταβολής τόσο της μηνιαίας ενίσχυσης (360 ή 384 ευρώ ανά περίπτωση), όσο και των αναδρομικών που προκύπτουν, ανάλογα με τους μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την υποβολή της σχετικής αίτησης συνταξιοδότησης του κάθε δικαιούχου. Συνολικά, με βάση τα αρχικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Εργασίας, προκύπτει ότι ανέρχονται σε περισσότερους από 36.000 οι δικαιούχοι που θα «πάνε ταμείο» εντός της Μεγ. Εβδομάδας.

Ταυτόχρονα, η σχετική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε να συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για όσους είτε υπέβαλλαν πιο πρόσφατα την αίτηση συνταξιοδότησής τους είτε έκαναν «δεύτερες σκέψεις» και επέλεξαν αυτή την οδό. Το υπουργείο Εργασίας άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η διαδικασία προκαταβολής σύνταξης, δεν θα εμποδίσει στο παραμικρό την έκδοση της οριστικής απόφασης.

Βέβαια κάτι τέτοιο μένει να κριθεί στην πράξη, καθώς έτσι και αλλιώς υπάρχουν εργαζόμενοι στον e-ΕΦΚΑ που έχουν επιφορτιστεί με τον επανέλεγχο των αιτήσεων, δηλαδή με το «τσεκάρισμα» των χιλιάδων δικαιούχων που έχουν προκύψει. Σε ένα Φορέα υποστελεχωμένο, η αξιοποίηση μέρους του ανθρώπινου δυναμικού για μια ολοκαίνουργια διαδικασία, όπως είναι η προκαταβολή σύνταξης,  ενδέχεται να επιφέρει καθυστερήσεις και εμπόδια στο σύνολο της προσπάθειας που πραγματοποιείται. Μια προσπάθεια που έχει θέσει ως πρωταρχικό και βασικό στόχο την γρήγορη απονομή της οριστικής σύνταξης…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ