Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

ΠΟΠΟΚΠ: Ο Χατζηδάκης να ζητήσει συγνώμη από ασφαλισμένους, συνταξιούχους και εργαζόμενους του ΕΦΚΑ

Σκληραίνει η κόντρα ανάμεσα στους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ και στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) πραγματοποίησε το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Φορέα, επί της οδού Αχαρνών 27. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη στο χώρο, που επρόκειτο να γίνει από τον ίδιο τον υπουργό, ο οποίος θα συνοδευόταν από τον διοικητή του Φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή. Μια επίσκεψη που όμως, δεν πραγματοποιήθηκε…

Γίνεται λόγος για «μια ακόμη επικοινωνιακή πιρουέτα» που επιχειρεί «ο ανεκδιήγητος υπουργός», όπως τον χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι «κατά την προσφιλή τακτική τους, θα μεταθέσουν τις ευθύνες τους στους εργαζόμενους».

Η ΠΟΠΟΠΚ, υπενθυμίζει ότι «λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από τη χυδαία και εντελώς ατεκμηρίωτη ανάρτηση του εν λόγω υπουργού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με την οποία προσπάθησε, για πολλοστή φορά, να στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα τους εργαζόμενους με αφορμή τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην απονομή των συντάξεων χηρείας του ΝΑΤ. Είναι φανερό ότι η επίθεση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του να ενθαρρύνει τους ασφαλισμένους να προστρέξουν στους λεγόμενους «πιστοποιημένους ιδιώτες» ώστε με αδρή πληρωμή να τους βγάλουν τη σύνταξη».

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον υπουργό Εργασίας «αν έχει ίχνος αξιοπρέπειας», για τον τραγέλαφο που έχει προκαλέσει στον Φορέα, «θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ

Η Ομοσπονδία διερωτάται πώς ο κ. Χατζηδάκης «ανακάλυψε -μετά από πεντέμισι χρόνια(!)- ότι χρειάζεται να τροποποιηθούν άρθρα του «Νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016), τα οποία ήταν ανεφάρμοστα. Πώς ο ίδιος και η κυβέρνησή του χρειάστηκαν πάνω από 2 χρόνια για να αλλάξουν τις διατάξεις για τις χήρες του ΝΑΤ και γιατί εγκαλεί τους εργαζόμενους, όταν ο ίδιος δεν έχει βγάλει ακόμα εγκύκλιο για τη συγκεκριμένη τροπολογία, που για να την καταλάβεις πρέπει να «ρίξεις τα χαρτιά»!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ