Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
25.2 C
Athens

Ποιο είναι το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων για άδειες ειδικού σκοπού

Δικαίωμα έως τις 15 Δεκεμβρίου, παρέχει η Πολιτεία στους εργοδότες, για να δηλώσουν στο σύστημα «Εργάνη», τα χρονικά διαστήματα που χορήγησαν άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζομένους τους, που είναι και γονείς, συνεπεία των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Όπως υπογραμμίζει ο e-ΕΦΚΑ οι άδειες ειδικού σκοπού αφορούν την περίοδο από την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου, δηλαδή από τις 14 Σεπτεμβρίου, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ο στόχος είναι να βρει με ακρίβεια η Πολιτεία εκείνες τις εργάσιμες μέρες, κατά τις οποίες θα καλύψει το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις, καταβάλλουν στους εργαζομένους το σύνολο των ημερομισθίων δηλαδή τόσο αυτών που καλύπτονται από τον ίδιο τον εργοδότη όσο και αυτών που καλύπτονται από τον τακτικό προϋπολογισμό και αποδίδουν τις οφειλόμενες για τα ανωτέρω ημερομίσθια, ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις στους οικείους φορείς.

Για την πληρωμή προς τους εργοδότες του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των αδειών ειδικού σκοπού που βαρύνεται ο τακτικός προϋπολογισμός, οι εργοδότες δηλώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο προσωρινό έντυπο ειδικού σκοπού «Έντυπο 11.1» στο Πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» .

Πρόκειται για τα στοιχεία της επιχείρησης, τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), τα στοιχεία των εργαζομένων τους που έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, τις ημέρες της άδειας ειδικού σκοπού, τόσο αυτές που καλύπτονται από τον εργοδότη όσο και αυτές που καλύπτονται από τον τακτικό προϋπολογισμό, τις μικτές αποδοχές του κάθε εργαζόμενου για τις αντίστοιχες ημέρες αδείας, το σύνολο της δαπάνης για κάθε εργαζόμενο και για το σύνολο των εργαζομένων που έκαναν χρήση της άδειας αυτού του τύπου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ