Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
25.9 C
Athens

Χατζόπουλος – Attica TV: Σε 5 χρόνια ο Μητσοτάκης στέρησε 5,5 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους (video)

«Ψίχουλα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, τις παροχές που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που δεν έγιναν και τόνισε ότι την τελευταία πενταετία οι συνταξιούχοι έχουν χάσει 5,5 δισ. ευρώ, λόγω κατάργησης της 13ης σύνταξης. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο μέτρο της Προσωπικής Διαφοράς, που δεν καταργήθηκε, παρά το γεγονός ότι ήταν δέσμευση του σημερινού πρωθυπουργού, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου των Συνταξιούχων πρόσθεσε ότι χρειάζεται η επαναφορά του ΕΚΑΣ για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Για τα αναδρομικά, ο κ. Χατζόπουλος επανέλαβε ότι οι 370.000 συνταξιούχοι, που πήγαν στα δικαστήρια, αναμένεται να δικαιωθούν μέσω του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ειδική αναφορά έγινε για τις συντάξεις χηρείας. Ο κ. Χατζόπουλος υπογράμμισε ότι είναι λάθος η αρχική διάταξη που εφαρμόζεται ήδη για τους δικαιούχους που προέρχονται από το Δημόσιο Τομέα. Ο πρόεδρος του Δικτύου επανέλαβε το αίτημα οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται  στο 70% του συνόλου για όλους τους δικαιούχους, ώστε να μην υπάρξουν νέες περικοπές.

Για την Εισφορά Αλληλεγγύης, ο κ. Χατζόπουλος τόνισε ότι πρέπει να καταργηθεί και να δοθούν πίσω στους δικαιούχους.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Χατζόπουλου στην εκπομπή “Γεγονότα 2.0” στο Attica TV:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ