Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
23.1 C
Athens

ΟΑΕΔ-Cisco: Τριπλασιάστηκαν οι θέσεις στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης

Τριπλασιασμό θέσεων, στις 3.000, από 1.000 που αρχικά είχαν ανακοινωθεί, αποφάσισαν να προσφέρουν ο ΟΑΕΔ και η Cisco στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης που προωθούν από κοινού. Παράλληλα οι επιλαχόντες διπλασιάζονται και από 500 θα γίνουν 1.000 σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί ο τεράστιος όγκος των αιτήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τρεις πρώτες μέρες που τέθηκε σε λειτουργία η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.500 αιτήσεις, ενδεικτικό του τεράστιου ενδιαφέροντος, που υπήρξε. Έτσι, αποφασίστηκε να υπάρξει σημαντική αύξηση τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στους επιλαχόντες.

 

Το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια υλοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Cisco για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

 

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια. Προσφέρεται στα ελληνικά και παρέχεται δωρεάν από τη Cisco Hellas στον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η κατάρτιση θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Cisco Networking Academy, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης αλλά και Ψηφιακό Πιστοποιητικό (Digital Badge) των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν.

 

Το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, αποφοίτων τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώσεις υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

 

Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου στη διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/programma-katartises-eisagoge-sten-kubernoasphaleia

 

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες →

Δωρεάν κατάρτιση για ανέργους στο διαδικτυακό πρόγραμμα Εισαγωγή στην

Κυβερνοασφάλεια

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ