Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
31.5 C
Athens

Νέα κοροϊδία με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που εισέπραξαν το 2013! Οι ΔΟΥ επιμένουν και επιβάλουν πρόστιμα!

Αθήνα 22/9/2020

Προς Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

 

Νέα κοροϊδία με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που εισέπραξαν το 2013!
Οι ΔΟΥ επιμένουν και επιβάλουν πρόστιμα!

 

Κύριε Υφυπουργέ,

Σας γνωστοποιούμε με μεγάλη λύπη μας ότι:

Δεν γνωρίζουμε ποιά εγκύκλιο εφαρμόζουν οι υπάλληλοι των ΔΟΥ. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ποια εγκύκλιο πρέπει να εφαρμόσουν! Ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους με νέα εκκαθάριση, διατηρώντας  προσαυξήσεις και πρόστιμα. Το αιτιολογικό τους; Λένε στους συνταξιούχους ότι η πρώτη σύνταξη που εισέπραξαν, δεν ήταν το 2013 αλλά προγενέστερα!  Επομένως δεν εμπίπτει στον σχετικό νόμο, υπολογίζεται ως εκπρόθεσμη 60μηνη επιβολή προστίμου και προσαυξήσεων! Αγνοούν δε ότι οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% του κύριου φόρου που επιβάλατε.

Κύριε Υφυπουργέ, μιλάμε για έτη παραγεγραμμένα 2010, 2011, 2012 και 2013!

Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε άμεσα τις ΔΟΥ με νέα εγκύκλιο που θα αναφέρει ρητά τι ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες από ΔΟΥ σε ΔΟΥ. Σε ποιά παράγραφο αναφέρεται ότι οι εφαρμοστικές διατάξεις τίθενται σε ισχύ, με την πρώτη καταβολή της σύνταξης εντός του 2013, όπως συγκεκριμένα συνέβη στην Α’ ΔΟΥ Αθηνών, σε συνταξιούχο του οποίου τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας από το ΕΝΔΙΣΥ; Και δεν είναι η μόνη περίπτωση, σε όλες τις εφορίες επικρατεί αλαλούμ.

Κύριε Υφυπουργέ,  δεν είναι δυνατόν εκ νέου να μοιράζονται «εγκεφαλικά» στους συνταξιούχους με τις νέες εκκαθαρίσεις. Και μετά από τόσο αγώνα και επικοινωνία μαζί σας είμαστε πάλι στην αρχή με την προθεσμία να λήγει τέλος Σεπτεμβρίου
ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν.Χατζόπουλος

                 Μουρίκη Πόπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ