Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
27.9 C
Athens

Κοινωνικός Τουρισμός: Πάνω από 530.000 αιτήσεις για 300.000 voucher

Στις 535.684 ανήλθαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν για συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού,  που προσφέρει, μέσω ΔΥΠΑ, 300.000 voucher και τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Αφού ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων, έπεται η επιλογή των δικαιούχων, ώστε να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες αρχικά οι Προσωρινοί και μετά οι Οριστικοί Πίνακες με τους ωφελούμενους. Η διαδικασία της επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Επίσης, για τα ΑμεΑ προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής κάθε χρόνο, δικαίωμα συνοδού και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ δεν τους επιβάλλεται κύρωση αν δεν κάνουν χρήση των επιταγών τους.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Οι αιτήσεις παρόχων υποβάλλονται μέσω gov.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Από φέτος στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ