Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.1 C
Athens

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το φετινό πρόγραμμα

Στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, προσδιορίζει η διοίκηση της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), ότι θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση για την φετινή υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού. Ένα πρόγραμμα, του οποίου το κονδύλι θα ανέλθει στα 35 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 5 εκατ. ευρώ συγκριτικά με πέρσι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Σε κάθε περίπτωση, έως τις 31 Ιουλίου, μπορούν οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος να κάνουν χρήση της επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού που έχουν στην διάθεσή τους.

Το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού δεν θα έχει ουσιαστικές τροποποιήσεις, σε σχέση με τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Θα μπορούν να λάβουν μέρος και εγγεγραμμένοι άνεργοι στην ΔΥΠΑ, αρκεί να έχουν συμπληρώσει 2 μήνες εργασίας (50 ένσημα), κατά το 2021, ή να έλαβαν 50 ημέρες επιδότηση της ανεργίας.

Στις προθέσεις της διοίκησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης είναι να επαναληφθεί το περσινό σενάριο, κατά το οποίο δόθηκε μεγαλύτερη στήριξη προς τους παρόχους, ώστε να δεχτούν επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού, κατά τον μήνα Αύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, 20% μεγαλύτερη επιδότηση στα ξενοδοχεία, κατά τον συγκεκριμένο μήνα. Στις προθέσεις της ΔΥΠΑ είναι κάτι τέτοιο να ξαναγίνει και φέτος, μιας και ολοφάνερα είναι μεγαλύτερη η ζήτηση για διακοπές τον Αύγουστο, από οποιονδήποτε άλλο μήνα του έτους.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα υπάρξει και ανάλογα μεγαλύτερη προσφορά σε διαθέσιμα καταλύματα, ώστε να καλυφθούν και οι φετινές ανάγκες. Άλλωστε, το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε και τον Αύγουστο του 2021 και από τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΥΠΑ, πήγε πολύ καλά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ