Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
13 C
Athens

Κατάληψη στον ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών ανατ. Αττικής – Καταγγελία για τις συνθήκες εργασίας εν μέσω πανδημίας

Κατάληψη πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο Περιφερειακό Τμήμα ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών Ανατ. Αττικής (Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου, Μεσογείων 332). Αφορμή είναι, όπως καταγγέλλουν, η πλήρης έλλειψη κλιματισμού στους χώρους εργασίας και εξυπηρέτησης του συναλλασσόμενου κοινού. Δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών –και σε συνδυασμό με τις ελλιπείς υπηρεσίες καθαριότητας και τα ανεπαρκή (έως ανύπαρκτα) μέτρα ασφαλείας έναντι του κορονοϊού–, η κατάσταση είναι απερίγραπτη και επικίνδυνη για εργαζόμενους και ασφαλισμένους.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν «να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, δεν αφορά μόνο στο συγκεκριμένο κτίριο. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στον Οργανισμό είναι πραγματικά εξοργιστικό. Κυβερνήσεις και Διοικήσεις αλλάζουν, ο ΕΦΚΑ μετονομάζεται σε e-ΕΦΚΑ διαλαλώντας την είσοδό του στη δήθεν «ψηφιακή εποχή» και η μοναδική σταθερά είναι οι… «καθιερωμένες» –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά– κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: Θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι!»

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν οργή και αγανάκτηση, ενώ καταλογίζουν στη Διοίκηση «πλήρη αδιαφορία και ανικανότητα στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος, το οποίο προφανώς αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις γενικότερες αστοχίες και ανεπάρκειες της μέχρι τώρα θητείας της. Από την αδυναμία της να δώσει λύση στο πρόβλημα του κλιματισμού –για το οποίο έχει επανειλημμένα ενημερωθεί από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της– συμπεραίνει κανείς με πόση επιπολαιότητα και ανευθυνότητα αντιμετωπίζει και τα υπόλοιπα προβλήματα. Όπως ακριβώς και η προηγούμενη… (Εκτός κι αν εντάσσει τη γενικότερη τραγική υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας στη λογική της τρομοκράτησης και του αυταρχισμού που επιχειρεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις νοοτροπίες και τις πεποιθήσεις από τις οποίες –αποδεδειγμένα–  «εμφορείται»)».

Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατανόηση των συναλλασσομένων και ενημερώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις «μέχρι την οριστική ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ