Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
16.7 C
Athens

ΕΦΚΑ: Χρήση IRIS και Online ΔΙΑΣ στις συναλλαγές με εργοδότες και οφειλέτες

Μέσω των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών IRIS και Online ΔΙΑΣ, θα μπορούν εφεξής να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΦΚΑ, εργοδότες και οφειλέτες, σε μια προσπάθεια βελτίωσης των συναλλαγών με τον Φορέα.

Η σχετική υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονικά, την Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου. Οι πληρωμές μέσω του συστήματος IRIS και μέσω Online ΔΙΑΣ θα ενημερώνουν αυτόματα τα συστήματα του ΕΦΚΑ σε πραγματικό χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι θα επιτρέπεται τόσο η άμεση καταχώρηση των συναλλαγών, όσο και η επίσης άμεση έκδοση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι εκτός από την ενίσχυση της διαφάνειας, να βελτιωθεί και η ταχύτητα της διαδικασίας.

Με τις νέες αυτές υπηρεσίες, αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που είχε εντοπιστεί με τους πολίτες, οι οποίοι στο εξής δεν θα χρειάζεται να περιμένουν την εκκαθάριση των πληρωμών από τις τράπεζες, που στο παρελθόν απαιτούσε αρκετές ημέρες. Η αυτόματη ενημέρωση των οικονομικών καρτελών επιτρέπει την ταχύτερη ολοκλήρωση των συναλλαγών, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Οι δυνατότητες αυτές θα επεκταθούν και για τις εισφορές των Μη Μισθωτών (αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών) μέχρι το τέλος του έτους, Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα υποστηριχθούν καλύτερα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Φορέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ