Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
24.6 C
Athens

ΕΦΚΑ: Οι τελικές ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Ιουλίου

Σε δύο ξεχωριστές ημερομηνίες, στις 25 και στις 27 Ιουνίου, προγραμματίζει ο ΕΦΚΑ να καταβάλλει τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου, σε περίπου 2,5 εκατ. συνταξιούχους. Η διαδικασία, για άλλον ένα μήνα, θα ακολουθήσει τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών, όπως έχει  θεσπιστεί από τη Διοίκηση του Φορέα. Πιο αναλυτικά, οι ημερομηνίες και οι συντάξεις που θα πληρωθούν τμηματικά, έχουν ως εξής:

  • Την Τρίτη, 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ), οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016), καθώς και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ), ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ [(ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ], αλλά και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι οι συντάξεις πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, ήδη από την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Άρα, ειδικά στην πρώτη περίπτωση των Μη Μισθωτών, με δεδομένο ότι η προηγούμενη ημέρα είναι η αργία του Αγίου Πνεύματος, η πίστωση των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ