Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
26.1 C
Athens

Επιστροφές ποσών από τον ΕΦΚΑ σε τραπεζοϋπαλλήλους λόγω λάθους στην παρακράτηση εισφορών

Ξεκινάει από τον ΕΦΚΑ σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου, η πρώτη καταβολή ποσών σε χιλιάδες τραπεζοϋπαλλήλους, στους οποίους είχαν παρακρατηθεί πρόσθττες ασφαλιστικές εισφορές από εκείνες που τους αναλογούσαν. Πρόκειται για 17.757 δικαιούχους, οι οποίοι θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξης του 1.875.112 ευρώ. Αφορά αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές, του κλάδου ασθένειας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

H εν λόγω καταβολή, θα πιστωθεί στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς των ανωτέρω δικαιούχων οι οποίοι πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

 • Υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μέχρι 24/05/2023.
 • Δεν έχουν, από οποιανδήποτε αιτία, οφειλή προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. βεβαιωμένη στο Κ.Ε.Α.Ο.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιστροφή αφορά στην επιστροφή  αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, κλάδου ασθενείας σε χρήμα του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ  έτους 2017 στους εργαζόμενους των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, τα οποία έχουν υλοποιήσει τις απαιτούμενες μεταβολές στις υποβληθείσες ΑΠΔ τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους.

 1. EUROBANK ERGASIAS ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.
 2. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΝΕΤ. ΠΕ.
 3. ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.
 4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.
 5. ΠΕΙΡΑΙΩΣ FINANCIAL HOLDINGS Α.Ε.
 6. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΝ. ΠΕ.
 7. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΥΝ. ΠΕ.
 8. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΥΝ. ΠΕ.
 9. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΝ. ΠΕ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ πρόκειται να προβούν και σε νέες αντίστοιχες καταβολές, αφού συνεχίζουν την επεξεργασία των υποβληθέντων, από Πιστωτικά Ιδρύματα, ασφαλιστικών στοιχείων, αλλά και των αιτήσεων των λοιπών δικαιούχων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ