Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
29.3 C
Athens

Επίδομα κατάρτισης ΔΥΠΑ: Στους 15.000 ανήλθαν οι δικαιούχοι

Στις 15.000 έχουν ανέλθει οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στην ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) από ανέργους που έχουν το δικαίωμα να λάβουν το επίδομα κατάρτισης, ύψους 1.000 ευρώ.

Η εν λόγω παροχή αφορά όσους ωφελούμενους ανέργους έχουν συμμετάσχει σε σχετικά προγράμματα κατάρτισης. Πρόκειται  για μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την δράση αναβάθμισης των δεξιοτήτων και την επανακατάρτιση ανέργων, που δραστηριοποιούνται σε κλάδους υψηλής ζήτησης. Έμφαση στην δράση, δίνεται στις ψηφιακές και στις πράσινες δεξιότητες.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει σχετικό ερωτηματολόγιο, για να μπορούν να λάβουν το εκπαιδευτικό επίδομα, που τους αναλογεί, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή 35 επιχειρήσεων, προγραμματίζει η ΔΥΠΑ να πραγματοποιήσει το Σάββατο 8 Απριλίου, στην Αλεξανδρούπολη, τη 17η κατά σειρά Ημέρα Καριέρας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Astir Egnatia (Πάρκο Εγνατίας, 681 00), από τις 10:00 έως τις 18:00, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό. Υπολογίζεται  ότι θα προσφερθούν περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Θάσου, στη Θεσσαλονίκη, την Αττική, καθώς και στη νησιωτική Ελλάδα για τον τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) θα παρέχουν πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-alexandroupoli-2023

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, όπως:  Βιομηχανίες γάλακτος, τροφίμων και ποτών, παραγωγής δομικών υλικών και κονιαμάτων, συσκευασιών, συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, επεξεργασίας ξύλου, φαρμάκων, καλλυντικών, γεωργικών μηχανημάτων και πλαστικών, καθώς και επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου, συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, ηλεκτρολογικού υλικού και τροφίμων, κλωστοϋφαντουργίες, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, της τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών, μεγάλοι όμιλοι ξενοδοχείων, τουριστικών εν γένει επιχειρήσεων και παροχής υπηρεσιών ευεξίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ