Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022
9.2 C
Athens

Όμ. Τσάπαλος – Εκπρόσωπος Τύπου ΕΦΚΑ: Λύση για την παράλληλη ασφάλιση (video)

Στην αποκάλυψη ότι ο ΕΦΚΑ έχει πια στη διάθεσή του το απαραίτητο λογισμικό, ώστε να μπορούν να δίνονται οι προσαυξήσεις στους χιλιάδες συνταξιούχους, που έχουν καταβάλλει ένσημα για παράλληλη ασφάλιση, προέβη ο Όμηρος Τσάπαλος. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΦΚΑ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ώρα των Συνταξιούχων», εκτίμησε ότι με το νέο σχέδιο νόμου θα μπει τέλος στην γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τον Φορέα, ενώ θα αλλάξει και το οργανόγραμμα.

Ο κ. Τσάπαλος αναφέρθηκε στα projects του MyEFKAlive, αλλά και του νέου τηλεφωνικού κέντρου (1555). Για το θέμα του επανυπολογισμού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, σημείωσε ότι από όσες περιπτώσεις απομένουν, θα είναι λίγες εκείνες στις οποίες θα προκύψουν αυξήσεις, ενώ ούτε τα αναδρομικά θα είναι μεγάλα ποσά.

Για τις απονομές συντάξεων, ο κ. Τσάπαλος μίλησε για βήματα προόδου, αν και το πρόβλημα παραμένει. Ο στόχος που τέθηκε είναι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2022, να έχουν απονεμηθεί όλες οι συντάξεις προ του 2019! Εάν κάτι τέτοιο επιτευχθεί τότε ο επόμενος στόχος είναι έως το τέλος Ιουνίου, να απονεμηθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες συντάξεις…

Ο κ. Τσάπαλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συμβασιούχων και στις 100 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, που ετοιμάζονται,  τονίζοντας ότι η επιλογή αυτή έγινε για λόγους ταχύτητας και δεν τίθεται θέμα αδιαφάνειας.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του κ. Τσάπαλου στην “Ώρα των Συνταξιούχων”:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ