Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
18.8 C
Athens

Εβδομάδα πληρωμών για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού – Όλες οι καταβολές από ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

«Το χρώμα του χρήματος» θα δουν εντός της εβδομάδας, όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης κατά το Σεπτέμβριο. Οι πληρωμές των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα των πληρωμών της εβδομάδας που προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας. Οι καταβολές αυτών των αποζημιώσεων έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα, τακτικές πληρωμές έχουν προγραμματίσει τόσο ο e-ΕΦΚΑ, όσο και ο ΟΑΕΔ για την τρέχουσα εβδομάδα (4-8 Οκτωβρίου). Πιο αναλυτικά, οι πληρωμές που θα γίνουν, έχουν ως εξής:

1.Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξής πληρωμές:

* Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή για το μήνα Σεπτέμβριο.

* Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για καλλιτέχνες, ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς (υπόλοιπα πληρωμών για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021).

* Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για εργαζομένους με δικαίωμα επαναπρόσληψης (υπόλοιπα πληρωμών για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021).

* Οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας-Μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ  (υπόλοιπα πληρωμών για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2021).

2.Από τον e-ΕΦΚΑ  την περίοδο 4-8 Οκτωβρίου θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

* Θα καταβληθούν 13,5 εκατ. ευρώ σε 24.873 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος και έξοδα κηδείας).

* Θα δοθούν 13,6 εκατ. ευρώ σε 460 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

* Θα καταβληθούν 12.600 ευρώ σε 38 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

  1. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

* Θα δοθούν 25 εκατ. ευρώ σε 66.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

* Άλλα 24 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 5.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

* Επιπλέον 700.000 ευρώ θα δοθούν σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ