Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
26.1 C
Athens

ΔΥΠΑ κατά εργαζόμενης που διαφώνησε με την προεκλογική δημοσίευση των ανέργων – Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΑΔΕΔΥ και στη διοίκηση της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ),  μετά την απόφαση της τελευταίας να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε εργαζόμενη στον Οργανισμό. Αιτία τις δίωξης ήταν επιστολή της εργαζόμενης προς τη Διοίκηση, με την οποία εξέφραζε τη διαφωνία της με τα Δελτία Τύπου που είχαν εκδοθεί προεκλογικά και ανέφεραν τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων. Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη, δουλεύει στο τμήμα Στατιστικής της ΔΥΠΑ…

Όπως επισημαίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η συγκεκριμένη εργαζόμενη διαθέτει πτυχία και μεταπτυχιακά στο συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ έχει και χρόνια προϋπηρεσίας. Όπως επισημαίνεται η συγκεκριμένη εργαζόμενη, «θεώρησε δέον να εκφράσει την άποψή της, γραπτώς και ενυπογράφως προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ. Τι πιο δεοντολογικό, τι πιο νόμιμo, τι πιο ηθικό, τι πιο έντιμο, ένας υπάλληλος με γνώσεις και εμπειρία να απευθύνει γραπτώς στον Διοικητή, τις απόψεις του επί ενός συγκεκριμένου θέματος. Όμως ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, δεν ανέχεται καμία άλλη άποψη και τιμωρεί όποιον προσπαθεί να προστατεύσει την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία του ΟΑΕΔ, τιμωρεί όποιον έχει άλλη άποψη, τιμωρεί όποιον έχει άποψη. Ο κ. Διοικητής σε μια προσπάθεια να εκφοβήσει να τρομοκρατήσει και να επιβάλλει σιωπητήριο σε κάθε άποψη που δεν εξυπηρετεί το αφήγημα του, καλεί σε απολογία τη συνάδελφο, γιατί υπέπεσε λέει σε πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 107 του Ν. 3528/07.»

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «η επιστολή της συναδέλφισσας περιείχε απλά την άποψή της. Ούτε κακόβουλη ήταν, ούτε δημόσια, ούτε ανακριβή στοιχεία χρησιμοποίησε, ούτε απρεπής εκφράσεις περιλάμβανε. Απλά η άποψή της δεν ήταν σύμφωνη με αυτή του κ. Διοικητή. Όποιος λοιπόν έχει άποψη στη ΔΥΠΑ «τους», ας μην την εκφράζει, ας την κρατά για τον εαυτό του. Ας μη θυμώνει τον κ. Διοικητή ο οποίος έχει το αλάθητο.»

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, η ΑΔΕΔΥ,  δηλώνει ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού εργαζομένων. Ζητάει «άμεσα την ανάκληση κάθε πειθαρχικής διαδικασίας, ζητούμε να σταματήσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ