Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
26.5 C
Athens

Δημιουργία 6.136 νέων θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ το α’ τρίμηνο του 2020

Το α’ τρίμηνο του 2020 ο ΟΑΕΔ δημιούργησε 6.136 νέες θέσεις εργασίας, μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης που βρίσκονται σε ισχύ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, καταγράφηκε αύξηση κατά 69% και 61% σε σχέση με το Α΄ τρίμηνο του 2020 και του 2019 αντίστοιχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανοδική πορεία στις θέσεις απασχόλησης προκύπτει παρά το lockdown και τις πρωτόγνωρες επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, γενικότερα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού, υλοποιούνται 8 ανοικτά προγράμματα με συνολικά 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας. Τα ποσοστά επιχορήγησης των θέσεων αυτών φτάνουν έως το 100% του μισθού και των εισφορών, ενώ υπάρχουν απλουστευμένοι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις μετά το τέλος της επιχορήγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ