Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
30.2 C
Athens

Έως 12 Ιανουαρίου οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού του Δεκεμβρίου – Στην αναμονή για το έκτακτο βοήθημα στους επιστήμονες

Το αργότερο μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, θέλει το υπουργείο Εργασίας να καταβάλλει την αποζημίωση ειδικού σκοπού, του μηνός Δεκεμβρίου. Αφορά τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης, από πληττόμενες επιχειρήσεις, εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν κατά της διασποράς του κορονοϊού. Εάν επιτευχθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σειρά θα πάρει στη συνέχεια το έκτακτο επίδομα για τους επιστήμονες. Ήδη το υπουργείο Εργασίας έχει έρθει σε συνεννόηση με τους επιστημονικούς φορείς των επιστημόνων, ώστε να είναι έτοιμη η διαδικασία καταβολής των χρημάτων στους δικαιούχους του κάθε κλάδου.

Ακολούθως έως τις 31 Ιανουαρίου θα καταβληθεί το υπόλοιπο από το δώρο Χριστουγέννων, που αναλογεί στο μήνα Δεκέμβριο και αφορά το σκέλος της επιβάρυνσης της Πολιτείας.

Μόλις χθες Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, καταβλήθηκε η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις αναστολές Νοεμβρίου σε 5.621 εργαζόμενους καθώς και η αποζημίωση σε 358 εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης αλλά και 102 επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού.

Σήμερα εξάλλου, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Εργασίας γνωστοποίησε ότι θα καταβάλλει σε 101.613 μη μισθωτούς ασφαλισμένους, τις επιστροφές εισφορών του 2019, που οφείλονται!

Για αύριο, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα του 2020, έχει προγραμματιστεί να καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα το οποίο θα είναι διπλό,  ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων, που είναι η τελευταία δόση για το επίδομα Παιδιού του 2020 και τα επιδόματα Γέννησης, Στέγασης και Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων υπερηλίκων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ