27
Οκτ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

Το  Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, έχει μέλη Πανελλαδικά Συνταξιούχους  όλων των κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει το δικαίωμα και έχει καταθέσει Αίτηση Aκύρωσης ενώπιον του ΣτΕ με αρ. κατάθεσης  2535/18/07/2016 κατά των εφαρμοστικών – ερμηνευτικών διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων του ν.4387/16, που έχουν να κάνουν με τον επανυπολογισμό - αναπροσαρμογή κύριων συντάξεων και επικουρικών  καθώς και την περικοπή άνω των 1.300,00 ευρώ μικτών κύριας και επικουρικής (στις οποίες αλλάζει την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης, μειώνοντας την δραματικά). Η αίτηση ακύρωσης συζητήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017. Αναμένεται η διάσκεψη και η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ.

 Το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ δημιουργεί ομάδες εργασίας που παρακολουθούν όλα τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης. Παράλληλα αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ενημερώσει υπεύθυνα τους συνταξιούχους για τα ποσά του επανυπολογισμού κύριας σύνταξης που προκύπτουν (βάση του ν.4387/16). Επίσης ενημερώνει για την περικοπή της επικουρικής, του Μ.Τ.Π.Υ., το 6% της ασθένειας σε όλες τις συντάξεις κύριας και επικουρικής, για τις συντάξεις χηρείας, τις αναπηρικές συντάξεις, τον νέο υπολογισμό συντάξεων από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά και σε ότι αφορά δε το ΕΦΑΠΑΞ.

Καλούνται οι αποχωρήσαντες από την υπηρεσία από 1/9/13 και μετά, προσκομίζοντας την απόφαση καταβολής του ΕΦΑΠΑΞ να περάσουν από τα γραφεία να ενημερωθούν για την περικοπή του η οποία φτάνει ακόμα και το 22%.

Το άλλο θέμα που έχει απασχολεί το Δίκτυο είναι η κατάργηση του ΕΚΑΣ που αποτελεί το πλέον αντικοινωνικό και βάρβαρο μέτρο και ως τέτοιο το έχουμε καταγγείλει διότι απευθύνεται ξεκάθαρα σε χαμηλοσυνταξιούχους. Ζητάμε την άμεση κατάργηση της απεχθούς διάταξης και αγωνιζόμαστε για αυτό. Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε κάθε μέσο διεκδίκησης και καλούμε όσους έχουν περικοπή ή μείωση του ΕΚΑΣ να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ενημερωθούν, προσκομίζοντας τις αρχικές αποφάσεις συνταξιοδότησης κύριας και επικουρικής και ενημερωτικό σημείωμα.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους στα γραφεία του ΕΝΔΙΣΥ για να ενωθούμε- οργανωθούμε εναντίον όλων αυτών που σκοπός τους είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Επίσης για τον επανυπολογισμό της κύριας σύνταξης, όσο και για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης εισφοράς υπέρ του ΕΟΠΥΥ των προηγούμενων ετών να προσκομίσουν την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης μαζί με το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξής τους στα γραφεία του ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. Υπάρχει μηχανογραφικό πρόγραμμα αιτήσεων για το κάθε Ταμείο.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων θεωρεί απαράδεκτη την καθυστέρηση έως και 60 μήνες έκδοσης αποφάσεων χορήγησης των επικουρικών συντάξεων επιμένει για άμεση έκδοση τους. Ωστόσο, παράλληλα έχει συντάξει έντυπη αίτηση προς το ΕΤΕΑΕΠ για προσωρινή σύνταξη στην επικουρική βάσει των ισχυόντων Προεδρικών Διαταγμάτων και καλούμε τους συνταξιούχους που εκκρεμεί η επικουρική τους και επιθυμούν να ενημερωθούν, να επικοινωνήσουν ή να έρθουν από τα γραφεία μας.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ -  ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   
                           Νικόλαος Χατζόπουλος

         
        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
           Πόπη Μουρίκη


<< Επιστροφη