6
Οκτ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πριν και μετά την ψήφιση του νόμου «Κατρούγκαλου» κατήγγειλε τις διατάξεις του ως τις πλέον αντιασφαλιστκές που έχουν ποτέ ψηφιστεί, ως συνταξιοκτόνες που επιφέρουν την τελικά χαριστική βολή στους συνταξιούχους.

 Άμεσα και πρώτο κατέθεσε την υπ’ αριθμό 2536/18-7-2016 Αίτηση Ακύρωσης κατά των εφαρμοστικών-ερμηνευτικών διατάξεων του νόμου 4387/2016 (γνωστού ως νόμου Κατρούγκαλου) που έχουν να κάνουν με τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και την περικοπή άνω των 1300 € του αθροίσματος μικτών κύριων και επικουρικών.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι, αλλάζουν τις αρχικές αποφάσεις συνταξιοδότησης! Ζήσαμε το εγχείρημα της αναπροσαρμογής των επικουρικών συντάξεων και είδαμε τα αποτελέσματα. Δεν κοινοποιήθηκε σε κανέναν, η όποια τροποποιητική απόφαση της επικουρικής του σύνταξης, κοινώς έγιναν περικοπές διότι έτσι τους βόλευε, μιας και ο νόμος Κατρούγκαλου δυσκόλευε τον επανυπολογισμό τους.

Όλοι γνωρίζουμε μέσα στα σπίτια μας πώς άλλαξε η ζωή μας. Σε εμάς, τους συνταξιούχους «εξηγούν» συνέχεια πώς γίναμε φτωχοί!

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσον να μας κάνει πλύση εγκεφάλου, να πιστέψουμε ότι τα πράγματα αλλάζουν όταν τους αλλάζουμε όνομα:  Η «Τρόικα» έγινε «Θεσμοί» και η αρπαγή του κόπου μας έγινε «επανυπολογισμός κύριας και επικουρικής σύνταξης». Υπάρχουν και άλλα παραδείγματα «βαπτίσεων», όπως το περσινό Χριστουγεννιάτικο βοήθημα, που βαφτίστηκε 13η σύνταξη.

 

 Το ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρωταγωνίστησε στη διοργάνωση της σημερινής συγκέντρωσης, σε συνεργασία δε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών (ΠΟΣΣ), τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – ΟΤΕ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ και θυγατρικών Εταιρειών. Καλέσαμε με ραδιοφωνικά spot στους σταθμούς REAL και ΣΚΑΙ τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση μας.

-Είμαστε όλοι εδώ για να σταματήσουμε την εξαθλίωση των συντάξεών μας!

-Είμαστε όλοι εδώ για να δηλώσουμε ότι απαιτούμε δικαιοσύνη από τους δικαστές που δικάζουν αυτή τη στιγμή. Απαιτούμε να σταματήσει ο οποιοσδήποτε επανυπολογισμός-κοροϊδία των συντάξεων.

-Απαιτούμε λογικές και πραγματικές λύσεις, στο θέμα του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού. Έχουμε πληρώσει εισφορές, επί σειρά ετών στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία διέλυσαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τους λάθος χειρισμούς τους!Δεν θέλουμε να δούμε τις συντάξεις μας να γίνονται επιδόματα πείνας!

Ελάτε να ενωθούμε όλοι κάτω από μια ομπρέλα, αγωνιζόμενοι.

Αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να χαθεί.

 

 

Ο Πρόεδρος                                             Η Γ.Γραμματέας

                                    Χατζόπουλος Ν.                                          Μουρίκη Π.

 


<< Επιστροφη