Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

Όχι στην διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης – Όλοι στην απεργία της 10ης Ιουνίου  

7/6/2021

 

Όχι στην διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης –
Όλοι στην απεργία της 10ης Ιουνίου
Συγκέντρωση 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

 

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, ενώνει τις δυνάμεις του με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο «έκτρωμα» του Κωστή Χατζηδάκη. Οι σαρωτικές, δυσμενείς αλλαγές που επιφυλάσσει για το σύνολο του κόσμου της εργασίας, μας βρίσκουν σε αγωνιστική ετοιμότητα. Το ΕΝΔΙΣΥ δηλώνει  ότι θα συμμετάσχει  ενεργά στην Γενική Απεργία της ερχόμενης Πέμπτης, 10 Ιουνίου. Καλούμε τα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων, να σταθούν στο πλάι των εργαζόμενων και των ανέργων και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να πετάξουμε στο «καλάθι των αχρήστων» αυτό το νομοσχέδιο «λαίλαπα» στα εργασιακά δικαιώματα.

Βρωντοφωνάζουμε ΟΧΙ στην κατάργηση του οκταώρου, ΟΧΙ στις ατομικές συμβάσεις που επιβάλλουν δεκάωρη εργασία και μείωση αποδοχών, ΟΧΙ στην μερική απασχόληση με σπαστό ωράριο που διαλύει κάθε έννοια οικογενειακής συνοχής, ΟΧΙ σε διπλάσιες και πιο φτηνές υπερωρίες, ΟΧΙ σε ανεξέλεγκτες απολύσεις, ΟΧΙ στην κατάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ΟΧΙ στην εξαφάνιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, ΟΧΙ στον περιορισμό της απεργίας.

Δυναμικά, δηλώνουμε το παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα είμαστε οι τελικοί νικητές!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ