Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Εξτρά φορολόγηση στους συνταξιούχους, λόγω αναδρομικών

Τα αναδρομικά που έλαβαν τον περασμένο Οκτώβριο, περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι, φαίνεται ότι «έκρυβαν» και αναδρομική φορολόγηση! Πρόκειται για τα αναδρομικά που δόθηκαν για το 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 στο 1/3 των δικαιούχων. Τώρα, στην αναλυτική βεβαίωση αποδοχών που αφορά το οικονομικό έτος 2020, καλούνται οι συνταξιούχοι να υποβάλλουν δύο τροποποιητικές δηλώσεις γι’ αυτά τα έτη (2015 και 2016). Οι φορολογικοί συντελεστές θα είναι έως 45% και επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης 10%. Έτσι θα φορολογηθούν διπλά για εκείνη την περίοδο.

Ο Τομέας Συνταξιούχων του ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «ασέβεια προς τους συνταξιούχους». Καλεί δε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα:

-Σε ρύθμιση για αυτοτελή φορολόγηση με 20%, συμπεριλαμβανόμενης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, όπως έγινε σε άλλες κοινωνικές ομάδες και όπως επιβάλλουν αρχές ισονομίας, δικαίου, χρηστής Διοίκησης.

-Στην κατάργηση και για τους συνταξιούχους της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης υλοποιώντας επιτέλους την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ