Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
16 C
Athens

«Σωσίβιο» για τον Βρούτση η Εργάνη – Αυξήθηκαν κατά 50.000 οι θέσεις εργασίας τον Ιούλιο

Κατά περίπου 50.000, αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τον Ιούλιο. Αποκλειστικές πληροφορίες του endisy.gr θέλουν το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων για το συγκεκριμένο μήνα, όπως αποτυπώνεται στο σύστημα Εργάνη, να είναι θετικό. Το γεγονός αυτό, αποτελεί φυσικά μια «ανάσα ζωής» για τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, καθώς μόλις χθες Πέμπτη, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μήνα Μάιο, έδειξαν πολύ μεγάλη αύξηση της ανεργίας στο 17%, από 15,7% ένα μήνα νωρίτερα! Είναι προφανές ότι το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, δεν κατάφερε να εμποδίσει τους εργοδότες να προβούν σε αθρόες απολύσεις, γεγονός που δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος…

Στον αντίποδα όμως, τον Ιούλιο φαίνεται ότι ξεκίνησε, έστω και δειλά, μια διαδικασία προσλήψεων. Αιτία είναι το ουσιαστικό άνοιγμα του τουρισμού και του επισιτισμού, που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε εφαρμογή, η διαδικασία των προσλήψεων εποχικού χαρακτήρα. Βέβαια, ειδικοί της αγοράς επισημαίνουν ότι συνολικά στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου οι φετινές προσλήψεις δεν είναι ούτε οι μισές από τις περίπου 240.000 περσινές, το ίδιο διάστημα. Άρα, η απώλεια είναι μεγάλη και θα αποτυπώνεται μήνα-μήνα στα στοιχεία της ανεργίας.

Ακόμα και έτσι πάντως, πρέπει να πιστωθεί το γεγονός ότι τον Ιούλιο οι προσλήψεις ήταν σημαντικά περισσότερες από τις απολύσεις. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για την καλύτερη πορεία που έχει καταγραφεί από την έναρξη δημοσιοποίησης των σχετικών στοιχείων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ