Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.5 C
Athens

«Στραπάτσο» για τα golden boys του Χατζηδάκη με τα 8.000 ευρώ – Φρένο στις προσλήψεις από το ΔΣ του ΕΦΚΑ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ. Η πρόταση της Διοίκησης του Φορέα, για να ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης των διευθυντικών θέσεων, που θα μπορούν βάσει προσόντων να καλυφθούν από στελέχη του ιδιωτικού τομέα, με μισθούς που φτάνουν έως τα 8.000 ευρώ, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Η καταψήφιση της πρότασης, ουσιαστικά ακυρώνει διάταξη νόμου που είχε ψηφιστεί την περασμένη Άνοιξη (ν.4892/22) και αποτελεί φυσικά ηχηρό ράπισμα σε βάρος της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, που όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσε να πείσει την κοινή γνώμη για την χρησιμότητα των συγκεκριμένων golden boys!

Μάλιστα,  προ διημέρου δόθηκε στην δημοσιότητα, μέχρι και… δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Pulse, για λογαριασμό του ΕΦΚΑ, από την οποία θέλησε η διοίκηση του Φορέα, να αναδείξει ότι οι πολίτες συμφωνούν με την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση. Απέφυγε όμως να αναφέρει ότι το 64% των ερωτηθέντων αγνοούσε την… ίδια την μεταρρύθμιση!

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες επί του συγκεκριμένου θέματος, κάτι που οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ,  αλλά  και σύσσωμη η αντιπολίτευση, έχουν εναντιωθεί από την πρώτη στιγμή. Η αρνητική ψήφος, που καθόρισε και το τελικό αποτέλεσμα, δόθηκε από την εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΓΓΚΑ) σε αυτό, αλλά και από τους εκπρόσωπους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), από την ΓΣΕΕ και από την ΕΣΕΕ. Έτσι, μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η πρόταση της Διοίκησης καταψηφίστηκε και κατά πάσα πιθανότητα, θα επανέλθει σε επόμενο ΔΣ…

Έντονη δυσαρέσκεια για το θέμα των golden boys εξέφρασαν επίσημα χθες και οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ. Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ τονίζει ότι δεν θα υπάρξει «καμία ανοχή για τα golden boys.  Με το σχέδιο αυτό, τα προσόντα, οι σπουδές, η πολύτιμη εργασιακή εμπειρία και ο πολύχρονος μόχθος των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων, για χάρη των παχυλά αμειβόμενων golden boys του κ. Χατζηδάκη, με αμοιβές-πρόκληση που φτάνουν μέχρι και τα 8.000 ευρώ»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ