Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

«Παιδιά ενός κατώτερου Θεού»! Ελέω… Βρούτση, 172.222 κληρονόμοι, θα λάβουν με καθυστέρηση τα αναδρομικά που δικαιούνται

Είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού»! Είναι «διπλά αδικημένοι» αφού έχασαν τον γονέα ή τους γονείς τους και συνάμα, είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται αδικαιολόγητο «μπούλινγκ» από το υπουργείο Εργασίας! Οι 172.222 κληρονόμοι-δικαιούχοι αναδρομικών από περικοπές στις συντάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές έχουν κάθε δικαίωμα να παραπονιούνται. Ενώ περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι θα λάβουν, έστω και κουτσουρεμένα, αναδρομικά την περίοδο 23-29 Οκτωβρίου, εκείνη θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον άλλο ένα δίμηνο για να καρπωθούν τα ποσά που τους αναλογούν.

Ακριβέστερα:

Ενώ στο υπουργείο Εργασίας γνωρίζουν ήδη από τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, ότι πρέπει να δοθούν αναδρομικά ποσά στους συνταξιούχους, «θυμήθηκαν» τους κληρονόμους μόλις πριν από λίγες μέρες! Αποτέλεσμα είναι, άρον-άρον, να μπουν «στις ράγες» οι διαδικασίες για να φτιαχτεί η απαραίτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων. Μόνο που όσο και αν επιταχυνθούν οι διαδικασίες, είναι αδύνατο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας να προλάβουν τις  ημερομηνίες που έχουν ήδη γίνει γνωστές στο κοινό (23-29 Οκτωβρίου). Έτσι, στις ανωτέρω ημερομηνίες θα δοθούν ποσά για όλους τους άλλους δικαιούχους, πλην των κληρόνομων…

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του endisy.gr θέλουν να είναι θέμα λίγων ημερών ώστε να ετοιμαστεί η απαραίτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Γεννά ερωτηματικά όμως που πρέπει να απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, γιατί η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε πρωτογενές στάδιο και γιατί δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η εκτίμηση του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Βρούτση, είναι ότι στις αρχές Νοεμβρίου, στην καλύτερη περίπτωση, θα εκκινήσει η διαδικασία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέχρι να γίνουν οι σχετικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι, η διαδικασία δεν αναμένεται  να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από το τέλος του έτους. Συνεπώς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δικαιούχοι το διάστημα 23-29 Οκτωβρίου θα δουν «το χρώμα του χρήματος», οι κληρονόμοι ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», θα έχουν ανάλογη… τύχη, έως και δύο μήνες αργότερα!

Ακόμα και έτσι πάντως, οι κληρονόμοι θα μπορούν να δείξουν λίγη ακόμα υπομονή, ώστε να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται, για περικοπές που υπέστησαν οι συντάξεις των γονέων τους, οι οποίοι απεβίωσαν, χωρίς να προλάβουν να «βιώσουν», έστω και αυτή τη μικρή δικαίωση. Τι να πουν και οι υπόλοιποι 1,5 εκατ. συνταξιούχοι, οι οποίοι θα μείνουν «στα κρύα του λουτρού», καθώς δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ