Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.1 C
Athens

Novartis: Μείωση προσωπικού 25% στην Ελλάδα μέσα σε ένα έτος!

Δραματική περικοπή προσωπικού πραγματοποιεί τον τελευταίο χρόνο η Novartis Ελλάς. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το σωματείο των εργαζομένων στον κλάδο του φαρμάκου, η εταιρία έχει μειώσει κατά 25% το προσωπικό της το τελευταίο έτος.

 

Ο παγκόσμιος κολοσσός στο φάρμακο έχει επιλέξει την τακτική των διαδοχικών απολύσεων από μήνα σε μήνα, παρά το γεγονός ότι η χώρα βιώνει το «σκληρό πρόσωπο» της πανδημίας. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εκπροσώπους της εταιρίας και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Συναφών Επαγγελμάτων – Κλάδων (ΠΟΣΥΦΕ – ΣΕΚ), επιβεβαιώθηκε η διαδικασία μείωσης του προσωπικού.

 

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η εταιρία Novartis πραγματοποιεί «εκκαθάριση όσων εργαζομένων εμπλέκονται στο ομώνυμο σκάνδαλο που τόσο ταλάνισε την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη και κλυδώνισε κυβερνήσεις και πολιτικά συστήματα!»

Άρα, κατά την εταιρία οι εργαζόμενοι σε αυτήν και οι Ιατρικοί Επισκέπτες ανά την Ελλάδα, οι οποίοι αποχώρησαν μέχρι την Παρασκευή (02/04/2021) και όσοι θα αποχωρήσουν «νομίμως» μέχρι τον Ιούνιο, είναι αυτοί οι οποίοι «…εμπλέκονται με το νοσηρό καθεστώς του παρελθόντος» και «…συνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τις υπόγειες διαδρομές της εταιρείας κατά το παρελθόν.»!

Η ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ ζητάει να παρέμβει «η συντεταγμένη Πολιτεία, πρωτίστως η Κυβέρνηση, και δευτερευόντως η μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από αυτήν την ανοίκεια επίθεση και να σταματήσουν οι απολύσεις.»

Σημειώνεται ότι ο κλάδος του φαρμάκου, όχι απλώς δεν ανέστειλε τη δραστηριότητά του εν μέσω πανδημίας, αλλά διεύρυνε και διευρύνει το μερίδιο αγοράς, αυξάνοντας τα κέρδη του μεσοσταθμικά κατά 8,5%, μειώνοντας παράλληλα τα έξοδα κατά 35%. Την ίδια στιγμή όμως εκτινάσσει την ανεργία στην φαρμακοβιομηχανία σε ποσοστό που ξεπερνά συνολικά το 22% σήμερα, και στον κλάδο της Ιατροφαρμακευτικής Ενημέρωσης το 35%!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ