Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
14.7 C
Athens

Μέτωπο κατά της πανδημίας με 6 εργασιακά μέτρα – Στη Βουλή τροπολογία

Έξι παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς εργασίας, περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατέθεσε χθες Τρίτη στη Βουλή η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των επιπτώσεων από την πανδημία. Οι παρεμβάσεις που οριοθετούνται για τον Δεκέμβριο και φτάνουν έως και τον ερχόμενο Ιούνιο, αφορούν μισθούς (αναστολές συμβάσεων), επιδόματα, (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα), αλλά και χορήγηση αδειών.

Πιο αναλυτικά, η τροπολογία περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

  • Καταβολή του έκτακτου επιδόματος στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
  • Αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για τον Νοέμβριο. Οι εργαζόμενοι, θα λάβουν την ειδική αποζημίωση έως 800 ευρώ, με παράλληλη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Μεταφορά της κανονικής άδειας του τρέχοντος έτους έως τις 30 Ιουνίου του 2021 για εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει τεθεί σε αναστολή από το Μάρτιο του 2020 και συνεχίζει να τελεί σε αναστολή αδιαλείπτως ή κατά διαστήματα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.
  • Μετάθεση έως τις 30 Απριλίου 2021 της καταληκτικής ημερομηνίας υπαγωγής στη ρύθμιση του ν. 4611/2019, σχετικά με τον προσδιορισμό ασφαλιστικών οφειλών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
  • Καταβολή σε πέντε μηνιαίες δόσεις των οφειλών που προκύπτουν από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2019 για μη μισθωτούς.
  • Παράταση έως τις 30 Απριλίου 2021 της θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ