Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
15.4 C
Athens

Εργαζόμενοι σε απόγνωση: Ο ΕΦΚΑ, το lockdown και το «τοξικό κάτεργο»!

Στο… έλεος της πανδημίας έχουν αφεθεί οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ. Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν το μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας, έχει μετατραπεί σε… «τοξικό κάτεργο»!

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων του πρ. ΟΑΕΕ διαπιστώνει ότι η διοίκηση του Φορέα δεν παίρνει αποφάσεις «με γνώμονα την προστασία της υγείας εργαζόμενων και ασφαλισμένων».

 

Ουσιαστικά, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν κλάδοι εργαζομένων που ανήκουν είτε στο βοηθητικό προσωπικό ή ακόμα και καθαρίστριες, για τους οποίους δεν λαμβάνονται τα μέτρα περιορισμού του αριθμού των υπαλλήλων που πρέπει να παρίστανται κάθε μέρα στην υπηρεσία τους! Γι’ αυτό και ο ΠΣΕ ΟΑΕΕ ζητάει συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα μέτρα προστασίας «χωρίς καμία εξαίρεση».

 

Επίσης, εν μέσω κορονοϊού καταγγέλλεται η διοίκηση ότι επιδιώκει να μεταθέσει «τις τεράστιες ευθύνες της σχετικά με τον αυξανόμενο όγκο των καθυστερούμενων συντάξεων στον κορονοϊό και στους συναδέλφους που υπηρετούν στα αντίστοιχα τμήματα, διαχωρίζοντάς τους αυθαίρετα από τους υπόλοιπους».

Στο πλαίσιο αυτό οι συνδικαλιστές του ΕΦΚΑ ζητούν από τη διοίκηση:

 

  • Τεστ σε όλο το προσωπικό.
  • Διαχείριση των ραντεβού από το αντίστοιχο Περ/κο Τμήμα και αυτοπρόσωπη παρουσία μόνο σε κατεπείγουσες περιπτώσεις. Άμεση αναστολή λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
  • Καμιά μετακόμιση, καμιά μετεγκατάσταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ