Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
18 C
Athens

Μητσοτάκης: Από 200 έως 300 ευρώ το έκτακτο βοήθημα για συνταξιούχους

Έκτακτο βοήθημα που θα κυμανθεί από 200 έως 300 ευρώ και θα δοθεί στους συνταξιούχους, που λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς, δεν καρπώθηκαν τις αυξήσεις στις κύριες συντάξεις (7,75%), ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Κοζάνη, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Δυτ. Μακεδονία, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο επίδομα, «θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι οι εξαγγελίες θα εξειδικευτούν αύριο, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου από το Οικονομικό Επιτελείο. Όπως έγινε γνωστό, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταΐκούρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι: «Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ». Όπως τόνισε, η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Ξενογιαννακοπούλου: Εμπαιγμός συνταξιούχων

Για εμπαιγμό των συνταξιούχων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε λόγο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας. Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη για τους συνταξιούχους, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός τους τάζει «για μια ακόμα φορά λαγούς με πετραχήλια. Αφού επί τριάμιση χρόνια τους εξαπάτησε, τώρα προεκλογικά ανακοίνωσε ένα εφάπαξ μικρό επίδομα, που έχει ήδη φάει η ακρίβεια. Οι συνταξιούχοι εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και την περικοπή των αναδρομικών έχουν χάσει πάνω από 7 δισ ευρώ, καθώς και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. Το μη μόνιμο  επίδομα που ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες των συνταξιούχων από τις κυβερνητικές πολιτικές και είναι πλήρως αναντίστοιχο με τις πραγματικές ανάγκες τους.»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «οι μόνες αυξήσεις που είδαν οι συνταξιούχοι φέτος οφείλονται στο νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2017! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύεται για τη μόνιμη αποκατάσταση όλων των αδικιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, τη μόνιμη αποκατάσταση της αδικίας της προσωπικής διαφοράς, την αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους στα 10.000 ευρώ και την κατάργηση του ΤΕΚΑ – του κεφαλαιοποιητικού συστήματος που έχει παραδώσει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στον εμπαιγμό του κ. Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι θα δώσουν την ισχυρή απάντησή τους στις εκλογές.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ