Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.3 C
Athens

Επιστολή προς τα μέλη του Δικτύου

 Αθήνα 14 Φεβρουαρίου 2020

 

Επιστολή προς τα μέλη του Δικτύου

Μετά από την καταγγελτική επιστολή μας τα δελτία τύπου αλλά και το email προς τον Υπουργό Οικονομικών (που ζητούσαμε ραντεβού μαζί του) και μετά από συγκέντρωση που είχαμε προαναγγείλει στις 14.02.2020 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (παρουσία των Μ.Μ.Ε.) γίναμε δεκτοί από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, κ. Καραπλή Χρήστο. Ο πρόεδρος καθώς και τα μέλη θέσαμε το ζήτημα για τα επαναφορολογιμένα αναδρομικά με προσαυξήσεις – πρόστιμα και φόρους που δεν μας αναλογούν.  Που είχαν σαν συνέπεια εκκαθαριστικά ραβασάκια από την εφορία χιλιάδων ευρώ.

Ζητήσαμε άμεση λύση!

Οι προθεσμίες λήγουν στις 28.02.2020, δηλώσαμε ότι πολλοί από τους συνταξιούχους έως και σήμερα είναι ανημέρωτοι για το χρέος που τους φόρτωσε η εφορία! Άλλοι συνταξιούχοι τρέχουν να μπουν σε ρύθμιση, άλλοι έχουν πληρώσει ήδη πρόστιμα που δεν τους αναλογούν και άλλοι τρέχουν να βρουν λύσεις.

Μας απάντησαν ότι θα μας ειδοποιήσουν για όποια εξέλιξη στο θέμα. Μας ενημέρωσαν να περιμένουμε μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 19.02.2020, γνωρίζουν ότι υπήρξαν λάθη και παραλήψεις καθώς και κακή συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών. Η θέση μας ήταν ότι θα πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση με επανεκαθάριση των δηλώσεων χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις αλλά με τον αναλογούντα φόρο και κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων. Από τα 93.000.000 ευρώ που ζητούν στο σύνολο μόνο τα 15.000.000 ευρώ είναι εκείνα που μας αναλογούν να πληρώσουμε στην εφορία. Συμφώνησαν με τις θέσεις του Δικτύου.

Ζητήσαμε να εξαλειφθεί η 28η Φεβρουαρίου 2020, ημερομηνία καταλυτική. Ήδη έπρεπε να είχαν δώσει λύση στο θέμα και να μην φτάναμε προς τα τέλη Φεβρουαρίου, εφόσον το γνωρίζανε από τις 24/12/2019. Αν δεν ήταν το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων να πιέσει την κατάσταση και να γνωστοποιήσει το θέμα, τίποτα δεν θα ήταν γνωστό και τα 93.000.000 ευρώ τα οποία είχαν καταλογιστεί θα έμπαιναν κανονικά στα ταμεία του Κράτους χρεώνοντας τους συνταξιούχους 78.000.000 που αφορούσαν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με email. Μέχρι τότε, έως την Τετάρτη 19.02.2020 δηλαδή, να μην κάνετε καμία κίνηση. Αναμένουμε τα νεότερα από την κυβέρνηση!

                                                                                                                                             ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν.Χατζόπουλος                  Μουρίκη Πόπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ