Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
22.9 C
Athens

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα 27 Απριλίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών,

Κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Κοιν.:Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοιν.: Βουλευτές Κοινοβουλίου
Κοιν.: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της τελευταίας επιστολής μας,  με αρ.πρωτ  10/13-3-2020, θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε, για άλλη μια φορά, για τους 70.000 συναδέλφους μας συνταξιούχους, αλλά και για τις οικογένειές τους που αγωνιούν διότι εχουν φορτωθει χρέη προς την εφορία, χρέη όμως που δεν τους αναλογούν.

Το θέμα των προσαυξήσεων αλλά και των παράνομων προστίμων από τις εκάστοτε ΔΟΥ, είναι στο κενό, από τον Ιανουάριο, μετά και από την συνάντησή μας με τον Υφυπουργό κ. Απ. Βεσυρόπουλο, καθώς και με τον διευθυντή του γραφείου σας κ. Χρ. Καραπλή. Το μόνο που έχει αλλάξει έως σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία, 29/5/2020 η οποία πλησιάζει !

Θα θέλαμε κε Υπουργέ, να σας θυμήσουμε, ότι είμαστε ακόμα σε καραντίνα, εν μέσω κορωνοϊού, με δημόσιες υπηρεσίες να υπολειτουργούν.

Γι΄αυτούς τους λόγους, ζητάμε να υπάρξει παράταση της  καταληκτικής ημερομηνίας τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο, καθώς και να ψηφιστεί και νομοθετική ρύθμιση, με τα συμφωνημένα της παραπάνω αναφερόμενης συνάντησης μας, καθώς και της τελευταίας τηλεφωνικής επαφής, που είχε ο Πρόεδρός μας με το γραφείο του Υφυπουργού την προηγούμενη βδομάδα, στην οποία ο Πρόεδρος του Δικτύου ζήτησε πριν καταθέσετε την όποια νομοθετική ρύθμιση-τροπολογία να μας ενημερώσετε για το περιεχόμενο της πριν αυτή κατατεθεί στη Βουλή.

Επισυνάπτουμε, την τελευταία επιστολή που σας είχαμε στείλει, με τις προτάσεις του Δικτύου, σχετικές με τη νομοθετική ρύθμιση που μας είχατε υποσχεθεί. Θερμή παράκληση, όπως ενημερωθούμε για τις τελικές προθέσεις του Υπουργείου.

 

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν.Χατζόπουλος              Μουρίκη Πόπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ